Психология для всех

Главная | Регистрация | Вход
Воскресенье, 29.06.2025, 01:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Категории раздела
Мои статьи [83]
Наши друзья
Знакомства за рубежом
Поиск
Главная » Статьи » Мои статьи

Деякі кулінарні терміни

Деякі кулінарні терміни

Імбир (у старовину «імбер») — багаторічна трав'яниста рослина родом з Пів-денно-Східної Азії, схожа зовні на очерет. Як прянощі використовують кореневище імбиру, розмелене на тонкий порошок. Це була одна з найулюбленіших прянощів у наших предків — його використовували для приготування квасів, медів, браг, настойок, наливок, а також медівників, пасок тощо. Його можна додавати також до соусів, овочевих та фруктових маринадів, тушкованого м'яса і домашньої птиці. Імбир не тільки ароматизує м'ясо, але й робить його м'якшим. У тісто імбир кладуть під кінець замісу, в м'ясо — за 20 хвилин до готовності, в компоти, киселі, муси, пудинги та інші солодкі страви — за 2— 5 хвилин до готовності, а в соуси — після теплової обробки.

Кардамон (в старовину «курдимон») — одна з найніжніших і до цього часу найдорожчих прянощів. Як прянощі використовується насіння багаторічної трав'янистої рослини походженням з Індії та Шрі-Ланки. В основному кардамон використовують для ароматизації борошняних кондитерських виробів (кексів, печива, медовиків, пряників) та начинок для них, особливо там, де є кава. Йогоможна використати для виготовлення домашніх настойок і наливок, фруктових маринадів, у деяких солодких стравах, а також в рибних юшках, фаршах, запіканках, горохових супах, картопляних салатах, рисових стравах, м'ясних фаршах. Додавати кардамон слід дуже обережно, бо це сильна пряність, перед споживанням зернята треба розмолоти.

Кориця (цинамон) — кора декількох видів коричних дерев родини лаврових, що використовується як пряність у висушеному вигляді. Найбільш відомі: цейлонська (найвищої якості), китайська, малабарська. Корицю використовують розломаною, а частіше меленою, при випіканні солодкого тіста, приготуванні солодких страв і деяких овочевих (шпинат, червона капуста, кукурудза, морква). Особливо добре поєднується кориця зі стравами, в склад яких входять яблука, абрикоси. Корицю можна також застосовувати для приготування холодних і гарячих страв з домашньої птиці, других страв з баранини. Кориця покращує, облагороджує смак жирного м'яса. Вона — обов'язковий компонент різних сумішей сухих прянощів і сумішей для фруктових, грибних і м'ясних маринадів. Додають корицю до горячих страв і компотів за. 7—10 хвилин до готовності страви або безпосередньо перед подачею на стіл (салати, сирні пасти, кисле молоко).

Все ж вдалося мені розтошувати рецепти українських страв на російськомовному сайті. Слава Україні!
Категория: Мои статьи | Добавил: Umin (01.10.2014)
Просмотров: 493 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Психология
Что такое психология? Это все! Вся наша жизнь - это нескончаемая психология. Она присутствует везде: отношения, работа, путешествия и даже сон. Все это она. Психологию нужно знать, ее нужно изучать...
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

nesio.at.ua © 2025 | Бесплатный конструктор сайтовuCoz